QranQ

Music that we find relevant, compelling or inspiring

Music reviews Ambient

Wounds of the Earth – Compilation III

21 december 2011 by Stefan in Music reviews Ambient

Wounds Of The Earth is een webzine die ook compilaties samenstelt van duistere muziek die nog niet zo bekend is. Alle acts hebben zelf een nummer aangeleverd waarvan zij denken dat het goed genoeg is om op de compilatie te verschijnen. De compilatie is volledig gratis en legaal te downloaden en dat alleen al verdient alle lof. Wounds Of The Earth is inmiddels al toe aan de derde compilatie en de derde versie bestaat uit twee gedeeltes, een IDM en een Dark Ambient gedeelte.

Het IDM gedeelte slaan we hier meteen over, IDM staat voor Intelligent Dance Music en is een vorm van dance muziek waarbij het experiment meer centraal staat dan dansbaarheid. Qua sfeer zit het in de trippy lounge hoek al zullen de liefhebbers van IDM mij vervloeken voor deze vergelijking. Noemenswaardig is misschien nog wel dat Daniel Tompkins van Tesseract, de metal band, ook een nummer aangeleverd heeft voor deze compilatie.

Nee, mijn hart gaat sneller kloppen van het dark ambient gedeelte. Veertien bands hebben een nummer aangeleverd waarvan de meeste exclusief voor deze compilatie zijn. De kracht van deze compilatie is dat het alle sferen van dark ambient bevat, onheilspellend, treurnis, apocalyptisch, dreigend en gewoon nooit fris en fruitig vrolijk. Voor diegene die het eens een keer wil uitproberen, dit is de compilatie om mee te beginnen. Voor de kenner die zichzelf al regelmatig in zijn kamer opsluit met de gordijnen dicht en de ambient zijn kamer in laat vloeien is dit een verplichte download. Geen zin om te downloaden? Via de website kun je het ook gewoon streamen en check ook de site uit, er staan veel interessante artikelen op.

Website: Official / Bandcamp

Tracklist part1.IDM
1. C.DB.SN – ‘A Silent Sea’
2. Access to Arasaka – ‘Seraphic Variate’
3. Dirk Geiger – ‘Autumn Life (Cold January mix)’
4. Lucidstatic – ‘Welts’
5. Famine – ‘Webcam Politics (live 2006)’
6. Worms of the Earth – ‘Mul Aš-iku’
7. Circle Six – ‘Development’
8. Mzai – ‘Here They Are’
9. Enabl.ed – ‘Drowning Errors (v.1)’
10. Nors’klh – ‘The Untitled (2010)’
11. Pleq – ‘The Pain of the City (Glitch Version)’
12. SE & Daniel Tompkins – ‘N’

Tracklist part2.dark ambient
1. False Mirror – ‘Charybdis’
2. Therradaemon – ‘Tekel’
3. Dead Man’s Hill – ‘Haunted Castle’
4. Roto Visage – ‘The Death of Kotzwara’
5. Phaenon – ‘Disturbed Surface (sharp remix)’
6. The Peoples Republic of Europe – ‘Gleise 518g’
7. Candle Nine – ‘Demeanor’
8. Famine – ‘The Pauline Art’
9. Galvanax – ‘My Thousand Other Forms’
10. Svartsinn – ‘Towards The Dark And Cold’
11. Mystified – ‘Spellbound’
12. Nihili Christi – ‘Salt On My Wounds’
13. Bunk Data – ‘Eyes Burned With Anguish’
14. Monade – ‘Travelling to the Elfenkingdom’

Release date: 9 maart 2011

Label: Wounds Of The Earth

Tagged

Share this post

Related Posts

Follow QranQ on Twitter