QranQ

Music that we find relevant, compelling or inspiring

Music reviews Ambient

Troum – Mare Idiophonika

20 december 2011 by Marc in Music reviews Ambient

Troum, ik heb het even opgezocht en het staat voor droom in het oud duits. Dat ik het niet zelf had kunnen bedenken. Het duo uit Dresden maakt al jaren (meer dan 20) zeer interessante Drone/Ambient muziek, en zo ook dit laatste werk mag toch wel gezien worden als een zeer sterke.

“Mare Idiophonika” bestaat uit 1 nummer van dik 59 minuten en het verveelt geen enkel moment. Wanneer je luistert word je meegenomen in een soort droomachtige reis en oke, dat is vaak bij dit soort muziek, maar de band doet zijn naam eer aan. Vanaf het begin klinkt het redelijk duister en mysterieus. Niets nieuws zou je denken maar het klinkt gewoon erg goed, maar na ongeveer 20 minuten wordt het verrassend want dan duikt er percussie op. Niet dat je er ineens gruwelijk van wakker schrikt maar het loopt heel vloeiend over. Het klinkt erg tribal en met de Ambient/Drone klinkt het erg hypnotiserend. Laat uw fantasie maar gaan. Na ongeveer een kwartier houdt de percussie op en loopt het weer langzaam over in donkere Ambient.

Het mooie aan dit werk is dat binnen de beperkingen die het genre vaak met zich meeneemt Troum erg varierend uit de hoek komt. Van donker ingetogen minimal tot bombast. Het totaalbeeld geeft een breed spectrum aan geluiden en sfeer en daar zouden veel Ambient/Drone kunstenaars een voorbeeld aan moeten nemen. Van de vele bagger die ik afgelopen maanden heb gehoord is, mede door de prima productie, dit werk van absolute klasse. Ik zet het nog een keer op. “Mare Idiophonika” komt uit op het Silken Tofu label en heeft een oplage van slechts 500 stuks. Vandaag zeg ik, probeer er 1 te bemachtigen.

Website: Official

Rating: 4,5/5

“Mare Idiophonika” track listing
1 The Self-Playing Ocean

Line up
Glith – Electronics
Barakah – Electronics

Release date: unknown
Label: Silken Tofu

Discography
Troum heeft de eigen discography niet op orde en daarom niet de moeite waard om te vermelden.

Tagged ,

Share this post

Related Posts

Follow QranQ on Twitter