QranQ

Music that we find relevant, compelling or inspiring

Music reviews Thrash/Death/Grindcore

Dischordia – Creator, Destroyer

Dischordia uit Amerika zal niet bij veel mensen een belletje doen rinkelen. “Creator, Destroyer” is het eerste wapenfeit van de band uit Oklahoma en het is gelijk een goeie. Het komt misschien een beetje door het feit dat er slechts vier nummers op staan en we niet een heel album hoeven te beoordelen wat misschien dan weer een beetje teveel van hetzelfde zou zijn.

Met een frisse en moderne maar heavy productie ramt Dischordia de vier nummers vakkundig en hard door je speakers je oren in. Ala Decapitated en Meshuggah is men bezig om technische death metal te maken voorzien van de nodige bruutheid. De drie bandleden hebben een uitstekende instrumentenbeheersing maar we kunnen ze geen technische goden noemen. Nee, het is gewoon solide wat de heren doen en “Creator, Destroyer” is ook gewoon een solide death metal ep te noemen.

Apart is ook dat de heren met stropdas optreden. Het zet Dischordia wel ver weg van elke death metal standaard maar het geeft ook wel aan dat ze het experiment niet schuwen en de grenzen opzoeken. In de muziek van Dischordia valt het nog wel mee met het opzoeken van die grenzen want zoals gezegd, het is solide en dus al eens gedaan. In “Radioactive Iodine 121″ zoekt men die grens wel op en het is dan ook het meest interessante nummer van de ep. Meer progressieve tempowisselingen en dus meer variatie maken het een waardige afsluiter van “Creator, Destroyer”. Dischordia is interessant maar om een heel album interessant te blijven zal er nog wat werk verricht moeten worden. Ik twijfel er echter niet aan dat men de nodige inspanningen zal leveren om een debuut album af te leveren dat in zal slaan als een bom.

Website: Facebook

Rating: 3,5/5

Tracklist
1- Creator, Destroyer
2- Dark Passenger
3- Splitter
4- Radioactive Iodine 121

Line up
Josh Turner – Vocals/Bass
Keeno – Guitars/Vocals
Josh Fallin – Drums

Release date: 15 oktober 2011
Label: eigen beheer

Discography
Creator, Destroyer ep 2011

Tagged ,

Share this post

Related Posts

Follow QranQ on Twitter